www.g12.dk

Paleo

Diverse opskrifter

Paleo

    Hide details for Kødboller af oksekød i tomat og kikærter. Samt squash-spaghettiKødboller af oksekød i tomat og kikærter. Samt squash-spaghetti
    Denne ret er fra Linea den 5. marts 2016
    I noget olie svitses løg, hvidløg, champignon og krydderi (timian, rosmarin eller hvad du nu har)
    På panden steges små kødboller af oksekød
    En dåse tomat samt noget tomat-koncentrat samt lidt ketchup og et par teskefulde skyr kommes i en gryde sammen med en dåse kikærter
    To squash skrælles og med en kartoffelskræller fremstilles "spaghetti"



    500g oksekød, et glas champignon, 2 squash og en dåse kikærter... Det passede fint til tre voksne.

Thorkil's brød:
100g solsikkekerner
100g græskarkerner
100g sesamfrø
100g hørfrø
100g mandler
100g valnødder
5 øko æg
1/2 dl koldpresset øko oliven olie
2 tsk salt
Mandlerne blendes og valnødderne hakkes groft, derefter blandes alle ingredienserne i en skål, hældes i rugbrødsform (gerne med bagepapir i) og bages i en forvarmet ovn ved 160 grader i ca. 1 time.



Per's brød:
180 g hørfrø
70 g hele mandler (dem med brune hinder)
2 tsk bagepulver
4 økologiske æg
3 spsk olivenolie
1 dl vand
salt
sesamfrø eller hørfrø til at drysse på toppen.

Forvarm ovn til 170 grader, mal hørfrø og mandler til mel i en blender og bland alle ingredienserne godt. For en rugbrødsform med bagepapir og kom dejen i. Sæt brødet i ovnen og bag det i ca. 30 min -

Når færdig tag brødet ud og vend det ud af formen med det samme og lad det køle af på en bagerist. Brødet kan med fordel ristes inden servering.


    Hide details for Suppe af gulerødder, tomat og persillerodSuppe af gulerødder, tomat og persillerod
    Ingredienser:

    365 g. skrællede gulerødder
    2 store tomater
    1 dåse flåede tomater
    2 rødløg
    1 Persillerod
    Krydderier

    Fremgangsmåde:

    Sæt 1 liter vand til at koge
    Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker.
    Kog dem ca 5 min.
    Hæld lidt vand fra til at opløse boullion-terning

    Vask og skær tomaterne i 4 dele. Skær rødløget i store stykker.
    Kom tomater og rødløg i gryden med gulerødder, hæld gerne noget af vandet fra således at det hele er dækket.
    Grøntsagerne koges ca. 15 min

    Flåede tomater hældes i
    Herefter blendes med en stavblender og krydderier blandes i
    5 ml. chili, 5 ml. paprika, 2,5 ml. salt
    5 ml. = en teskefuld

    OBS! suppen sprøjter når der blendes!

    Kom evt lidt fløde i suppen for en mere cremet konsistens.

    Steg evt. noget bacon og drys på toppen og servér paleo suppen brandvarm

Kødsovs (SOVS)
 
500 g 3% fedt oksehak
en pk bacon
4 revede gullerødder
1 frisk chilli (½ hvis man ikke bryder sig om mad der smager af noget. :-.) Chilli forbrander godt.
1 ds Hakkede tomat med timian og basilikum
1 løg
 
"pasta"
 
1/4 hvidkål
1 Chuchinni (Squash) eller hvad I vil kalde den
2 Porre hvor
1 kinaradisse
2 gulerødder
2 gule og en rød pebber (det er kun for at give det tilbehøret farve) Det er ligegyldig hvilken farve pebber ellers
1 Rødløg
 
Kødsovsen laves som en almindelig kødsovs.
 
"pasta"
 
Skær hvidkøl i tynde stremler
Skær Chuchinni i tynde stave
Skær pore over i 2 ½ve og skær dem i tynde strimler
Skræld radissen og skræ den ud i skiver
Skær guldrødderne i tynde strimler
Skær Rødløg i skiver.
Skær pebber i strimler ikke tynde
 
Kom hele mængden i en vock med lidt køgende olivenolie
Kom 1 dl vand og evt. en krafttærning i. type er lige gyldig
Kog hele molevitten i 10 min
Tilsæt salt og pebber efter behov og smag
 
Grønsagerne kommer til at være fuld stændig pasta, men smager totalt godt.
Opskriften er fra Thomas Rodes bog Stenalderkost.
Vi har ikke bogen endnu men har fundet opskriften på nettet under stenalderkost - Thomas Rode
 
Med venlig hilsen
Søren Bokelund
    Hide details for Wok-mad - På den kedelige mådeWok-mad - På den kedelige måde
    Vi er jo ikke de store madkunstnere her i familien.

    4-500g oksehak tøs op i microen.
    En sjat olie i wok'en der skrues op på fuld skrue
    Når kødet er brunet igennem tilsættes færdig wok-blanding. (Der er lidt hvidløg samt noget mork dressing i posen)
    Læg evt. låg på og varm det hele op.
    Spises med soya
    Ofte koges lidt quinoa (overskydende kan gemmes og tilsættes næste dags frokost-salat)

    Wok-blanding fra Føtex



    Nemt at tilberede.
    2 dele vand bringes i kog
    1 del quinoa tilsættes. Rusk lidt i gryden så det fordeler sig jævnt
    Kog indtil du ikke ser så meget vand. (Altså lidt før det brænder på)
    Sluk og lad stå i 10 minutter
    Hide details for Mig og gulerødderMig og gulerødder
    Jeg køber altid gulerødder der er pænt rensede.
    Så skræller jeg toppen af, således at der ikke er rester af jord eller top.
    Spidsen får også lige et par snit... Ved ik' lige hvorfor.

    Det er min opfattelse at der er væde der er den største fjende for gulerødder.
    Derfor lader jeg dem tørre lidt inden jeg lægger dem i den dertil indkøbte gulerodopbevaringsbox.
    Rillerne i bunden holder kondens væk fra gulerødderne


4 personer

1/4 Hvidkål
1 Chuchinni (Squash) eller hvad I vil kalde den
2 Porre
1 Kinaradisse (eller persillerod)
2 Gulerødder
2 Gule og en rød peberfrugt (det er kun for at give det tilbehøret farve) Det er ligegyldig hvilken farve peber...
1 Rødløg
 
Skær hvidkøl i tynde stremler
Skær chuchinni i tynde stave
Skær pore over i 2 halve og skær dem i tynde strimler
Skræld radissen og skær den ud i skiver
Skær guldrødderne i tynde strimler
Skær peber i strimler ikke tynde
 
Hak rødløg og kom det i varm wok sammen med 1/2 dl olie samt chili og karry. Varm rigtig godt igennem.

Kom resten af sagerne i wok og vend runt i det i de første 10 minutter. Læg låg på og skru lidt ned
Kom 1 dl vand og evt. en kraft-terning i. Type er lige gyldig
Kog hele molevitten i 10-20 min
Tilsæt salt og peber efter behov og smag
 

Herover til to personer. Med en smule persillerod

Herover 5ml karry og 5ml chilli-pulver. 5ml = 1 tsk

Herover kraft-terning under opløsning i varmt vand

Olie, salt, peber og citron. Der burde være estragon, men det havde vi ikke.

20 min i ovnen ved 200 grader

Bon appetit.

Inspireret af Søren B.
    Hide details for Pizza uden mel. Med få overskridelser af "Rules of Ferriss"Pizza uden mel. Med få overskridelser af "Rules of Ferriss"
    http://www.youtube.com/watch?v=Ex0zlcTx5ss

    3 æg - skilles i blomme og hvide
    50g mozarella og 50g hytteost
    33g mandelmel, 33g sesamfrø og 33g hørfrø
    Mandler blendes til fint pulver

    Hvider piskes stive
    bland ægge-blommer, mandel-mel og ost og vend massen i hviderne

    Giv det hele en tur med blenderen

    Kom bagepapir på en bagerist og fold kanterne lidt op. På med lidt olivenolie


    På med dej-massen og i ovnen på 175grader

    Når pizza-bunden er "semi-solid" tages den ud

    200g oksehak på en pande og ca. 100g bacon på en anden.

    I en skål fremstilles en spicy tomat-sovs - f.eks af en dåse hakkede tomater

    Kog det ind hvis det er for flydende

    Hak et løg og to fed hvidløg og tilsæt det til hakkekødet
    Tilsæt salt, peber, karry, andre krydderier og hvad du ellers har



    Kinakål - forårsløg - rød peber (bemærk at i udlandet hedder peberfrugt "paprika")
    I Danmark er paprika også et krydderi

    På med tomat, kød , ost, mere kød og bacon
    Øverst kommer forårsløg, rød peber og kina kål og salamiskiver - Og hvis man er vild... så også lidt gorgonzola

    Tilbage i ovnen (175grader) indtil salami begynder og dryppe og ost smelter



    Fabrikeret første gang 3feb2013 - Stor success :-)

    Hide details for RatatouilleRatatouille
    3 - 4 personer som tilbehør i steder for kartofler/ris/pasta
     
    ½ Aubergine
    ½ Chucinni
    1 løg
    1 Pebberfrugt (Grøn rød eller gul) Estetik
    1 ds hakkede tomater
    3 - 4 fed hvidløg
    ½ frisk chilli
    Lidt frisk basilikum
    1 spiseske Kapers
    ½ glas hakkede sorte oliven
    ½ dl rødvin
     
    Skær Auberginer og Chucinni samt pebberfrugter i gerne
    Skær løg i 1/4 ringe.
    Hak hvidløg og Chilli fint
     
    Varm en gryde op med olivenolie.
    Svits hvidløg og chilli, og løg i den brandvarme olie
    Kom de hakkede tomater i gryden og rør godt rundt.
    Kom Rødvinen i
    Tilsæt resten, aubergine, chucinni, kapers, oliven og pebber og lad det simre på svag varme i ½ time - 3 kvarter.
     
    Ratatouille'en har kun endnu bedre af at stå lidt og samle sig uden varme i god tid og varm den så op lige før du skal spise.
     
    Det smager himmelse. Brug en ske hvis du vil have alle de gode ting med op fra tallerkenen.
     
    Med venlig hilsen
    Søren Bokelund
    Hide details for Protein pandekager til morgenmadProtein pandekager til morgenmad
    Emne: Protein pandekager til morgenmad

    Til 2 personer

    3 æg piskes med gaffel

    1-1,5 banan moses

    Lidt salt og bagepulver, kanel eller vanilje

    75g malede mandler

    På tør pande steges 4 klatter af gangen

    Hertil serveres friske bær og frugt

    - og de sidste 1,5-2 kager fester vi nu med Nutella (fruen)

      og jeg med Aunt Jemina original US Syrup....

    God fornøjelse
    Non-paleo

      Diverse
      Tærtebund: http://leelskspis.blogspot.dk/2012/08/trtebund-af-brune-ris.html
      o O o

      Indhold:

       

      Søg i indhold

      MailBooking.com

      Se mit lille private programmerings-projekt for ejere af udlejningshuse m.m... Klik her
      Bellevue

      Casa Panoramica

      Et italiensk hus der bruger mailbooking.com... Klik her

      Beatorkestret Lookie

      Engang i 1970'erne... Klik her
      (c) G12, 2009

      Login / Logout

      Login